+382 20 872 764 Mahala bb, 81304 Podgorica, MontenegroPreuzmite PDF katalog

ALUBOND – Kompozitni Paneli


O Kompozitnim Panelima | Primjena | Sastav | Prednosti Upotrebe

alubond1O Kompozitnim Panelima

alubond

Kompozitni paneli pripadaju generaciji tehnološki naprednih proizvoda jedinstvenih karakteristika, koji olakšavaju kreativno arhitektonsko projektovanje. Mogu se naći u različitim živim bojama, te tako doprinose prefinjenom i elegantnom izgledu zgrada i konstrukcija. ALUBOND je savršen, kako za enterijer, tako i za spoljašnje površine, prije svega zbog svojih dizajnerskih mogućnosti. Našao je primjenu prilikom izgradnje novih, ali i u rekonstrukciji postojećih objekata. Posjeduje tehnološki revolucionaran i nov sastav: materijal je besprekorno ravne površine, krut, tanak i dugotrajan. Sadrži dobra izolaciona svojstva i lako se može obrađivati u različite oblike.

ALUBOND se sastoji od dvostrano postavljenih aluminijumskih limova, sa netoksičnim polietilenskim (PE) jezgrom, koji se integrišu procesom permanentne ko-ekstruzije. Ovaj materijal je sačinjen od maksimalnih 8 slojeva, te se zbog te svoje specifičnosti izdvaja i prednjači među ostalim proizvodima iste vrste.  Vrhunski kvalitet i izvanredna postojanost limova su zagarantovani. Paneli su sa spoljne strane obloženi PVDF Kynar 500 flourkarbon filmom, izuzetno otpornim na atmosferske uticaje i UV zračenja.


Primjena

Inovativan dizajn i jedinstvene karakteristike, omogućavaju široku primjenu ALUBONDA u oblaganju fasada, procesu koji zahtijeva primjenu postojanih, otpornih i materijala pogodnih za obradu. Ovaj materijal je našao svoju ulogu u savremenoj arhitekturi i građevinarstvu. Takođe, njegova upotrebna vrjednost dolazi do izražaja prilikom osmišljavanja dizajna enterijera poslovnih, javnih i prodajnih objekata. ALUBOND se koristi i u izradi reklamnih panoa, sajamskih štandova, autobuskih stajališta, saobraćajne signalizacije, u nadogradnji vozila, proizvodnji mašina, na šoping centrima, bankama, hotelima, izložbenim centrima, industrijskim zgradama, supermarketima, putničkim terminalima, benzinskim stanicama, tunelima i slično.

alubond3 alubond4


Sastav

alubond5

Debljina ALUBOND panela se kreće od 2mm do 6mm, naspram drugih panela koji se koriste za oblaganje fasade, čije su standardne debljine 3mm i 4mm. Dimenzije tabli su raznovrsne, pa se mogu naći sljedeće:

  • Širina:  1000mm, 1250mm i 1500mm
  • Dužina: od 2000mm do 5000mm

Table se izrađuju u različitim nijansama širokog spektra boja i to: Metallic, Solid, Granit, Furnir i Arctic Ice. Ipak, najčešće  se upotrebljavaju table Metalic nijansi.

Još jedna od prednosti primjene ALUBOND panela jeste mogućnost zamjene PE jezgra posebnim vodootpornim materijalom, za objekte specijalne namjene.

Kao što smo pomenuli, ALUBOND je izuzetno primjenjiv u građevinarstvu, prije svega zbog svoje male težine. Paneli debljine 3mm teški su 4,55kg/m2, dok paneli debljine 4mm posjeduju težinu svega 5,48kg/m2. ALUBOND u potpunosti može da zamijeni kamene i keramičke obloge  fasada, prije svega zbog svoje čvrstine, krutosti i izvanredno ravne površine.  Jedna od mnogih prednosti ALUBOND obloga u odnosu na teške tradicionalne fasade, jeste njihov moderan “high-tech” izgled, zahvaljujući nijansama metalik  boje. Moguće ih je koristiti i prilikom rekonstrukcije i pokrivanja postojećih objekata, prije svega zbog njihove izuzetno male debljine. ALUBOND vrhunski izoluje zvuk i apsorbuje vibracije: tabla debljine 4mm smanjuje buku za čak 26dB. Dilatiranje materijala je malo, iznosi oko 1mm/m na temperaturnoj razlici od 50°C.  Navedene karakteristike čine ovaj materijal preporučljivim za oblaganje u zonama gradnje, koje su izložene svakodnevnoj saobraćajnoj i industrijskoj buci. ALUBOND se primjenjuje i za oblaganje mašina i djelova industrijskih postrojenja.


Prednosti Upotrebe

Lakoća i jednostavnost obrade izdvajaju ALUBOND iz mora drugih materijala za oblaganje. Izuzetno su fleksibilni i pogodni za krojenje, savijanje i povezivanje u kasete različitih dimenzija i oblika, shodno zahtjevima objekta za koji su namijenjeni. ALUBOND je uzeo primat nad pločastim tradicionalnim materijalima koji su do sada dominirali, prije svega zbog svoje male težine (ALUBOND je od aluminijuma lakši 1,6 puta, a od čelika 3,4 puta).

alubond6 alubond7

Moguće ga je obrađivati na razne načine: sječenjem, usijecanjem žljebova, bušenjem, štancovanjem, graviranjem, lučnim savijanjem, savijanjem pod uglovima, kao i primjenom raznih alata za mašinsku obradu.
Sistemi za obradu su razvnovrsni i biraju se u skladu sa oblikom, materijalom i potrebama objekta. Uz pravi odabir sistema obrade i ekonomičnog rastera, izvođačima radova se garantuje laka i brza ugradnja, uz minimalne troškove na samom objektu.

© 2013 Fab Live | Developed by: Inovatic