+382 20 872 764 Mahala bb, 81304 Podgorica, MontenegroPreuzmite PDF katalog

Aluminijum – Drvo Profili


O Profilu | Primjena Profila

aludrvo1O Profilu

aludrvo2

“Fab Live” je oplemenio svoju ponudu ekskluzivnim visokokvalitetnim profilom koji predstavlja spoj savremenih materijala aluminijum-drvo, renomiranog italijanskog proizvođača “Profilati”. Ovaj profil je idealan za sve ljubitelje drvene stolarije, jer uz pomoć aluminijuma eliminiše nedostatke drveta.

Riječ je o profilu koji je sa unutrašnje strane napravljen od drveta, a sa spoljašnje od aluminijuma. Profil se odllikuje izvanrednim termoizolacionim karakteristikama, zahvaljujući termoprekidu koji posjeduje. Sa spoljašnje strane stolarija je sastavljena od moćnog vodootpornog aluminijumskog profila. Bitna karakteristika ovog profila jesu niski zahtjevi za održavanjem. Sa unutrašnje strane stolarija je od drveta, te se na taj način stvara osjećaj prijatnosti i topline u stambenom prostoru.

gruppoprofilati

Italijanska firma “Profilati”, sa sjedištem u Settimo Milanese, prostire se na oko 5000 m² proizvodnog prostora. Posvećenost detaljima, kao i praćenje duge tradicije italijanskog dizajna, čini je jednom je od vodećih kompanija u proizvodnji opreme i komponenti za industriju namještaja i stakla. U njihovoj ponudi se mogu naći profili ukrasnog aluminijuma, mesinga i čelika, za industriju namještaja, stakala, vrata, prozora, kapaka, okvira za izgradnju itd…


Primjena Profila

Aluminijum-drvo profili su idealno rješenje za prozore i vrata u stambenim objektima. Moguće ih je koristiti kako za balkonska vrata, tako i za sve vrste prozora.  Takođe, u našoj ponudi je moguće naći i ukrasne profile za staklo, izuzetne elegancije, koji se savršeno uklapaju u koncept modernog dizajna, pomenute firme “Profilati”. Drvena strana profila se može naći u više nijansi drveta iz naše palete boja. Što se tiče bojenja aluminijuma, to se vrši metodom plastifikacije ili eloksaže, bojama iz naše standardne ponude.

aludrvo3 aludrvo4

Inovirana ponuda “Fab Live”-a sada sadrži  specifičnu liniju profila aluminijum-drvo za sisteme podizno-kliznih otvaranja, koji predstavljaju jednu od oblasti naše specijalizacije.  Prvobitno je ova linija bila namijenjena poslovnim objektima, za konstrukcije velikih dimenzija. Ipak, kasnije ovaj sistem nalazi svoj put do domova, kao izvanredno rješenje prilikom projektovanja velikih staklenih površina u stambenim objektima.

aludrvo5 aludrvo6

Specifičnost ovih sistema, ogleda se u poboljšanju postojećih okretno-nagibnih karakteristika, podizno-kliznim principom otvaranja. Na ovaj način postiže se maksimalna termička izolacija prilikom klizanja krila. Želimo istaći, da je navedeni sistem dostupan i u varijanti čistog aluminijuma, bez drveta.

Zahvaljujući uspješnoj saradnji sa vrhunskim priznatim svjetskim proizvođačima, “Fab Live” je stekao bogato iskustvo i pridobio povjerenje ogromnog broja klijenata u proizvodnji i ugradnji stolarije za različite vrste objekata.

© 2013 Fab Live | Developed by: Inovatic