+382 20 872 764 Mahala bb, 81304 Podgorica, MontenegroPreuzmite PDF katalog

Aluminijumski Klizni Sistemi


Nagibno-Klizni (Kombi) Mehanizmi | Podizno-Klizni (Šiber) Mehanizmi

kliznisistemi1

Funkcionalno upravljanje i organizovanje okruženja, postaju obavezni u sredinama gdje je sve manje slobodnog životnog prostora, a sve više ograničenja.

Klizni sistemi su savršeno rješenje za prostorije koje imaju potrebu za svijetlošću, a ne raspolažu prostorom za klasično otvaranje krila. Izuzetno su preporučljivi za terase gdje sistem zatvaranja omogućava maksimalnu iskorišćenost površine terase.
Klizni sistemi za prozore, vrata, terase i pregrade, osim svojih estetskih vrijednosti, vrlo su funkcionalni i ekonomični.
U svom proizvodnom asortimanu, kompanija “Fab Live” posjeduje više vrsta kliznih sistema, različitih dobavljača.
Našu ponudu smo upotpunili  kliznim sistemima proizvođača “Gruppo Profilati”, te se isti mogu naći u varijaniti aluminijum i ekskluzivnoj varijanti aluminijum-drvo. Prilikom odabira partnera za saradnju u oblasti kliznih sistema, vodili smo se vrhunskim referencama koje grupacija “Profilati” ima na svjetskom nivou.


Nagibno-Klizni (Kombi) Mehanizmi

kliznisistemi2 Nagibno-klizni tzv. kombi sistemi, izrađuju se od klasičnih profila uz pomoć specijalnog okova. Klizajuće krilo se može pozicionirati i u “kip” položaj, pa su preporučljivi za manje otvore, kao npr. kod balkonskih vrata. Prednosti ugradnje ovih sistema su višestruke:

  • odlično dihtovanje
  • jednostavno i brzo rukovanje
  • funkcionalno otvaranje, pri čemu se jedno krilo zatvara kliznim, tzv. kombi sistemom preko drugog
  • velika staklena površina
  • izražena ekonomičnost u smislu iskorišćenosti prostora

Izražena funkcionalnost i uštede prostornih kapaciteta koja se ugradnjom ovih sistema postižu, čini ih izuzetno primjenjivim u opremanju modernih stambenih objekata. Klizni sistemi funkcionišu na način što prilikom otvaranja krilo lagano izlazi iz ravni i blago otklizava u stranu. Takođe postoji i opcija “kip” otvaranja, kao i polu-automatskog i automatskog otvaranja.


Podizno-Klizni (Šiber) Mehanizmi

kliznisistemi3 Podizno-klizni sistemi su takođe pravo rješenje za prostorije koje imaju potrebu za velikim količinama svjetlosti, kao i uštedom prostornih kapaciteta.
Podizno-klizni sistemi se takođe nazivaju i klizne stijene. Odlikuju se izuzetnim dihtovanjem, koje se realizuje uz pomoć guma.
Otvaranje podizno-kliznih vrata je bočno (horizontalno) i ostvaruje se pomoću zakretne ručice. Kada su vrata otvorena, moguće ih je pomjerati pomoću prozorskog dijela. Podizno-klizna vrata su našla široku primjenu kod prostorija gde postoji potreba za velikim prozorskim otvorom. Ovi sistemi se mogu naći u vidu jednodijelnih, dvodijelnih ili višedijelnih elemenata, pri čemu se mogu preklapati sva krila ili samo jedan njihov dio. Težina krila može biti i do 400kg što se obezbjeđuje adekvatnim okovima (6GU…..?)

Jedna od prednosti ugradnje ovih sistema je ta što omogućavaju funkcionalan prelaz iz stambenih ili poslovnih objekata u dvorišni dio ili na terase.  Klizno otvaranje velikih površina se realizuje mehanizmom koji gotovo da ne zahtjeva nikakav fizički napor. Sistem otvaranja je sljedeći: potrebno je okrenuti kvaku ka dolje, nakon čega se vrata blago podižu, i zatim se jednostavno odgurnu u željenom smjeru.
Čitav otvor se sastoji iz fiksnog i dijela  koje se može preklopiti ili otkliznuti na fiksni dio.
Osim funkcionalnih i karakteristika ekonomičnosti, osnovna prednost ugradnje ovog sistema leži u mogućnosti postavljanja staklenih površina velikih dimenzija, koje osvježavaju prostor pružajući mu velike količine svjetlosti i oplemenjuju njegov izgled.

kliznisistemi4 kliznisitemi5

© 2013 Fab Live | Developed by: Inovatic