+382 20 872 764 Mahala bb, 81304 Podgorica, MontenegroPreuzmite PDF katalog

Okovi


okovi01

Roto NT sistem

okovi02

Roto okov je jedan od najpopularnijih okova za PVC stolariju u Evropi, i jedan od najuspješnijih okretno-nagibnih sistema u cijelom svijetu. Okretno-nagibna tehnologija omogućava okretanje i nagibanje prozorskog krila sa jednim potezom ručice.

U sistemu Roto NT sve unutrašnje komponente su integrisane i povezane preko centralnog sistema za zaključavanje. Sistem nudi visok nivo sigurnosti u osnovnoj verziji. Jednostavan je za montažu i podešavanje, tako da omogućava lako povezivanje mehaničkih i elektronskih komponenti, kao što su alarm protiv provale u objekat, termostat i sistem za kontrolu ventilacije u objektu.

Roto NT mehanizam može biti korišćen u širokom opsegu veličina prozora i oblika. Tri ugaona prenosnika sa pečurkom, zajedno sa zadnjim zaključavanjem predstavljaju standard i efikasnu garanciju protiv provale. Prepravka i montaža dodatnih elemenata je moguća na licu mjesta kako bi se podigao nivo bezbjednosti.

okovi03

Roto NT-ov inteligentni sistem i dizajn omogućavaju jednostavnu ugradnju. Roto NT okretno-nagibni okov je po njemačkom standardu DIN V ENV 1627-1630, i ocijenjen je najvišom ocjenom. Roto NT je uspješno testiran i sertifikovan od strane Instituta za prozore u Rozenhajmu, u skladu sa standardom DIN 18104-2 za protiv-provalne zaptivajuće sisteme.

Cijeli sistem zaključavanja pokreće se u dva smjera u postavljenom kanalu. Podizač krila koji se montira na prozor, pored osnovne funkcije da podiže krilo prozora koje tokom vremena spadne, ima i funkciju da spriječi nagibno otvaranje u trenutku kada je prozor otvoren u okretnom položaju. Time spriječava da dođe do pada prozora i eventualne povrede. RotoSil, površinska zaštita okova, pored elegantnog izgleda takođe ima i anti-korozivnu zaštitu.

Roto NT u osnovnoj verziji, i pored velikog broja proizvoda, nudi jednostavnu praktičnost. Kip pozicija prozora omogućava razmjenu vazduha i lako ventiliranje. Specijalno dizajnirana kipujuća makaza omogućava krilu prozora dvije različite dubine kipa. Pored toga, makaza ima i drugu veoma bitnu funkciju u obezbjeđivanju bezbjednog otvaranja krila prozora prilikom naglog povlačenja, kako ne bi došlo do ispadanja krila.

ARX spin sistem

okovi04

ARX spin je nova generacija okova, nastala unapređenjem svjetski poznatog Roto Compact S okova koji je zvanično prestao sa proizvodnjom u aprilu 2014. godine. Veliki broj Roto CS elemenata je kompatibilan sa ARX spin okovom, što je doprinijelo tome da stare zalihe Roto CS okova nakon prestanka proizvodnje nisu ostale neiskorišćene.

ARX spin građevinski okov je izrađen po posljednjim dostignućima za okove prozora i vrata. Iza ARX-a stoji evropski proizvođač okova sa preko pedeset godina iskustva u polju razvoja, proizvodnje i prodaje najkompleksnijih okova za vrata i prozora. ARX građevinski okov je potpuno pouzdan i podešen za teške klimatske uslove, a odlikuju ga sljedeće karakteristike:

okovi05

  • proizvodnja od kvalitetnih materijala
  • kvalitetna proizvodnja i sklapanje svakog pojedinačnog seta korišćenjem automatizovane proizvodnje
  • jednostavno održavanje
  • lako je razgradljiv i neškodljiv za okolinu
  • dugotrajna upotreba i jednostavna montaža
  • automatizovana montažu okova u okvir prozora
  • ARX zaštitna pokrivna površina, izvedena “hot-dip” procesom galvanizacije, omogućava visoku klasu antikorozivne otpornosti i moderni srebrnasti izgled
  • dizajn ARX okova uvećava vrijednost Vaših prozora i vrata
© 2013 Fab Live | Developed by: Inovatic