+382 20 872 764 Mahala bb, 81304 Podgorica, MontenegroPreuzmite PDF katalog

Profili


profili01

Schüco Corona CT 70 – petokomorni profil

Uz odličnu toplotnu izolaciju i raznovrsnu dodatnu opremu, Schüco Corona CT 70 petokomorni profil pruža i veoma efektivno smanjenje zvuka. Nakon postavljanja ovih profila u kućama građenih tokom 80-ih godina prošlog vijeka, površine cca. 140 m2, zapaženo je značajno smanjenje utroška energije od oko 20% u odnosu na stare prozore. Corona CT 70 sistem dostupan je kao dihtung sistem sa dva drenažna nivoa, i kao centralni dihtung sistem sa mogućim trećim drenažnim nivoom.

CORONA CT 70 nudi izuzetno atraktivan i raznolik sistem prozora i vrata, zahvaljujući različitoj konstrukciji krila. Svojom elegancijom posebno se ističe konkavni oblik na prozorskom krilu poluisturene površine, što je naročito vidljivo kod prozorskih krila manje površine. Uskom optikom i modernom srebrno–sivom bojom, čak i spoljna zaptivka doprinosi harmoniji proporcija i naglašava Schüco kvalitet i individualnost, kako spoljne fasade tako i enterijera.

CORONA CT 70 profili dostupni su u raznim bojama, pri čemu kod standardne kombinacije bijelih profila dihtunzi su moderni srebrno-sivi, a kod obojenih profila dihtunzi su crne boje, sačinjeni od kvalitetnog materijala sa specijalnom tehnikom izrade. Dostupne su i tri konture ovih profila i to: Classic, Rondo i Cava.

Posebnost CORONA CT 70 profilnog sistema jeste i širina profila od svega 70 mm u kombinaciji sa konstrukcijom od 5 komora, što garantuje optimalnu toplotnu izolaciju i automatsko smanjenje troškova grijanja.

Tehničke prednosti:

  • vidna širina od 120 mm
  • u zavisnosti od kombinacije profila i zastakljenja mogu se postići U(K) vrijednosti od 1,2 do 1,5 W/m2K
  • kada je u pitanju zaštita od olujnih kiša i vazdušna propustljivost najbolje vrijednosti su: DIN EN 12207 klasa 4
  • zavisno od izbora profila i zastakljenja moguće je postići zvučnu izolaciju i do SSK 5 (Rw = 45-49 dB)

profili02

Schüco Corona SI 82 – šestokomorni profil

Prozorski sistemi CORONA SI 82 predstavljaju premium segment u ispunjenju visokih zahtjeva niskoenergetske gradnje. Zamjenom starih prozora umanjuje se količina utrošene energije na zagrijevanje do 19%, a u isto vreme emisije CO2 su umanjene za oko 1.050 m3.

Uz naprednu tehnologiju CORONA SI 82 sistem nudi zaštitu od vlage i buke pomoću tri nezavisne gume. Odlična termoizolaciona svojstva čine ovaj sistem dobrim izborom za toplotu Vašeg doma čak i tokom najhladnijih zima. Temperatura profila iznutra ne pada primjetno ispod temperature prostorije, čime je efikasno izbjegnuta kondenzacija ili sušenje vazduha u slučaju ljetnjih vrućina.

Uz visok nivo otpora, ovi sistemi nude zaštitu od provala putem čeličnih ojačanja u profilima na svim mjestima i sa nadprosječnom dubinom okova koji su pričvršćeni za čelična ojačanja.

Primjenom inovativne tehnologije, CORONA SI 82 je sistem modernog dizajna, a slimlajn izgled profila je ukombinovan sa izvanrednim svojstvima toplotne izolacije. Tanki ram prozora dozvoljava prolaz maksimalne količine svjetla unutar prostorije. Za novoizgrađene domove prozori od ovih profila dozvoljavaju veće veličine prozora, tako obezbjeđujući dovoljno svjetlosti i pravilno provjetravanje.

Primjenom široke palete laminatnih folija, bilo boja iz RAL palete ili efekata imitacije drveta, postiže se jedinstveni izgled Vaše fasade.

Šest komora unutar profila širine 82 mm, omogućavaju visoku toplotnu efikasnost koja prethodno nije bila moguća bez primjene dodatnih mjera.

Tehničke prednosti:

  • vidna širina od 120 mm
  • u zavisnosti od kombinacije profila i zastakljenja mogu se postići U(K) vrijednosti do 1,0 W/m2K.
© 2013 Fab Live | Developed by: Inovatic