+382 20 872 764 Mahala bb, 81304 Podgorica, MontenegroPreuzmite PDF katalog

Zašto PVC?


zastopvc1

PVC je danas najzastupljeniji materijal montirane stolarije, prije svega zbog njegove energetske efikasnosti, jednostavne njege, visokog kvaliteta i dugovječnosti.

Proizvodi od PVC-a su čvrsti, otporni na vodu i hemijske materije, ne rđaju, imaju veliku mehaničku jačinu i izdržljivost, a istovremeno su laki, jednostavni za sječenje, zavarivanje, spajanje i oblikovanje po želji.

PVC stolarija ima najveći potencijal u uštedi energije od svih materijala od kojih se danas izrađuje stolarija. PVC profili se mogu 100% reciklirati, i uz njihovu dugovječnost i uštedu tokom životnog ciklusa, predstavljaju najodrživije rješenje kada je u pitanju stolarija.

Karakteristike koje odvajaju PVC od drugih materijala za izradu stolarije su sljedeće:

zastopvc2

Izolacija – Okvir prozora igra ključnu ulogu u energetskoj efikasnosti i toplotnoj izolaciji. Prozorski profili načinjeni od PVC-a ostvaruju bolje rezultate u poređenju sa aluminijskim ili drvenim prozorima. Imaju bolja izolaciona svojstva i mogu smanjiti troškove energije i grijanja. Posebno je velika mogućnost uštede energije pri upotrebi PVC prozorskih profila u kombinaciji sa troslojnim staklom.

Ekonomičnost – PVC stolarija nudi značajnu prednost u pogledu troškova u odnosu na drvo koje je skuplje od 20 do 30%, i aluminijum koji je skuplji i do 60%, i to ne samo pri kupovini, već i tokom njihovog cijelog životnog vijeka. PVC stolarija može trajati i do 50 godina, te je ušteda značajna i u dugom vremenskom roku.

zastopvc3

Održavanje – Visokokvalitetna PVC stolarija se lako održava i zahtijeva minimalnu brigu, za razliku od drvenih prozora koji se moraju ostakljivati svake dvije godine i bojati svakih pet godina. Najnoviji PVC granulat ekstremno je otporan na vremenske uslove i sunčevu svjetlost. Za čišćenje stolarije sve što Vam je potrebno je sredstvo za pranje posuđa, zbog glatkih površina jednostavnih za održavanje.

Ekologija – PVC stolarija može se 100% reciklirati, što dovodi do uštede 40% svih rezervi plina i nafte u svijetu koji se koriste se grijanje i dodatnu energiju u objektima. Osim što se može reciklirati, trajnost i nizak nivo zagađivanja tokom proizvodnog procesa PVC-a pomažu u postizanju odlične eko ravnoteže i pridonose zaštiti okoline.

© 2013 Fab Live | Developed by: Inovatic